Mi az a Clean Eating?
Tiszta Étkezés. A Clean Eating Magyarország azt tűzte zászlajára, hogy összegyűjti a finom, könnyen elkészíthető, egészséges ételek receptjeit.
Oldalunkon rendszeresen osztunk meg táplálkozási tippeket, recepteket, ételötleteket(foodspiráció), #cleankaja beküldéseket! Nézz szét receptjeink között, olvass bele legújabb írásainkba! Ha tetszik, nézd meg a Clean Eating Programot is ide kattintva!
Kedvenc receptjeink
Spenótfőzelék bundáskenyérrel
Spenótfőzelék bundáskenyérrel. Természetesen ízesítve, a szénhidrátokat és zsírokat a lehető legjobban arányban tartalmazza új receptünk.
Gránátalma saláta
Őszi gránátalma saláta, Mutatunk egy szuper receptet, aminek a legbonyolultabb része a gránátalma megtisztítása lesz.
Rukkolás fügesaláta
Rukkolás fügesaláta. Mutatunk egy igazi villantós salátát amit percek alatt össze tudsz dobni.
Csirke kókuszos lime-szószban
Ez a recept mindenkinek való, aki unja a hagyományos csirkemelles ételeket, és szeretne végre egy különleges ízt otthonába varázsolni. Egyszerű, viszonylag kis költségvetésű, mégis fancy
Legolvasottabb írásaink
FODMAP diéta – az emésztési gondok ellen
Puffadás, hasi görcsök, hasmenés – Kellemetlen panaszok, melyek ritkán mindannyiunkkal előfordulnak, főleg amikor a szokásosnál többet, vagy nehezebbet ettünk. Sokaknál azonban ezek a panaszok nem
Mivel édesítsünk? – édes ízélmény, egészségesen
Cukrokat nem alkalmazunk a Clean Eating recepteknél, cukorhelyettesítőket, édesítőszereket viszont igen. Milyen lehetőségeink vannak?
Élelmiszerek rost tartalma – táblázat
Élelmi (diétás) rostnak nevezzük a táplálékunkban lévő, nem emészthető anyagokat, amelyek az emésztő enzimek hatásával szemben ellenállóak, vagyis az emésztő enzimek nem képesek ezeket felszívódásra alkalmas
Legfrissebb írásaink
Egy igazi klasszikus, amit szinte mindenki imád – Mi fán terem a burgonya?
Számos elnevezése mint a krumpedli, kolompér, kompér, kolompír, krompér, gruja, földialma, svábtök vagy a pityóka is népszerűségéről árulkodik.
Brokkoli, a zöld egészségbomba – nem csak diétázóknak!
A brokkoli lényegesen könnyebben emészthető, mint a rokonai. De nem csak ezért érdemes fogyasztani. És még mi mindent nem tudsz róla!
Ismerd meg a tavasz egyik sztárját: íme a bordáskel!
Ha nem csak tápanyagban, de látványban is villantani szeretnél a konyhában, a pak choi vagy bok choy néven is ismert bordáskel remek választás. A zöld leveles egy távol-keleti káposztaféle, tele minden jóval.
Zöld, frissítő és nem csak szendvicsekben mutat jól – Minden, amit a fejes salátáról tudni érdemes
Bátran mondhatjuk, hogy a fejessaláta a legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, amit világszerte fogyasztanak. Számos fajtája létezik, itthon a legismertebbek: a közönséges fejessaláta, a jégsaláta, a lollo rosso és a vajfej.
Endívia, a véletlenül felfedezett saláta
A jelentős mennyiségű ásványi sót és vitamint tartalmazó endíviát egy belga szabadságharcos fedezte fel, teljesen véletlenül. Mit kell tudni erről a salátáról? Olvasd el cikkünket!
Belsőleg és külsőleg is igazi csodaszer – íme a petrezselyem!
A petrezselyem egy olyan csodazöldség, amit mindenestül érdemes fogyasztani. Tudtad, hogy nemcsak belsőleg fejti ki jótékony hatását, hanem külsőleg is igazi csodaszer?